Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Houtsoort en onderhoud: Nordic Grenen

Onze Finse Kota's worden vervaardigd uit de hoogste kwaliteit Grenen hout (Nordic Grenen) afkomstig uit noordelijke duurzaam beheerde bossen. Door het koude klimaat groeien deze bomen langzaam. Dit trage groeiproces maakt dat de jaarringen dichter op elkaar staan en het hout sterker is en lang meegaat.

Nordic Grenen Finse Kota

Voordelen van Nordic Grenen

  • Dichte structuur
  • Hogere isolatiewaarde
  • Langere levensduur

Grenenhout is een veelvoorkomende en vooral sterke naaldhoutsoort en zelfs bestand tegen zeelucht. Deze boomsoort is sterker dan vuren/spar, veerkrachtig, bestand tegen weer en wind en het splijt vrijwel niet en is hierdoor goed bewerkbaar. Door deze positieve eigenschappen wordt Grenen al vele jaren toegepast voor vele uiteenlopende doeleinden waaronder in de bouw.

Nordic grenen houtsoort voor Finse Kota

Houtdikte Nordic Grenen
Onze Nordic Grenen producten worden gemaakt van 46 mm dik hout, dit zorgt niet alleen voor een hogere isolatiewaarde maar draagt ook bij aan een sterkere constructie en langere levensduur.

Onderhoud
Wij adviseren om alleen de buitenzijde van de Finse Kota bij ingebruikname te behandelen met een kwalitatief hoogwaardige beits van het Finse merk Tikkurila. Het hout kan zowel met een transparante als dekkende beits behandeld worden. U kunt de mooie houtkleur behouden of de sauna een geheel eigen kleur geven.

Onderhoud voor je Finse Kota

Contact
Wilt u onze Finse kota's bekijken? In onze showroom staan diverse modellen waar u plaats in kan nemen. Heeft u een vraag over onze producten? Neem contact met ons op via +31 (0)321 - 311 564 of per mail info@ticraoutdoor.com.

Bekijk alle Finse Kota's