Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.8
/ 10
klantervaringen.nl
119
FSC gecertificeerd hout

Hottub met kunststof kuip soorten

Ga voor optimale ontspanning en creëer de perfecte combinatie van een sfeervolle houten buitenzijde en een comfortabele kunststof soort kuip. Kuipen heb je in meerdere kunststof soorten zoals LDPE, HDPE en Fiberglass (glasvezel). Graag leggen we je uit wat het verschil is en welke type hottub het beste bij je past.

LDPE (lagedichtheidpolyetheen)

LDPE kunststof hottub

LDPE staat voor Lagedichtheidpolyetheen. De kuip wordt uit één stuk kunststof gegoten zonder lasnaden. Het grote voordeel hiervan is dat er geen kans is op lekkage. Extra voordelen van hottubs met een LDPE kuip ten opzichte van hottubs met een houten binnenzijde zijn:

  • Extra zitcomfort
  • Vorstbestendig
  • Is zowel ondergronds als bovengronds te gebruiken
  • Inhoud van het water wordt verkleind door ingegoten en standaard geïsoleerde banken (snellere opwarmtijden).
  • Onderhoudsvrij
  • Makkelijk schoon te maken

HDPE (hogedichtheidpolyetheen)

HDPE kunststof hottub

HDPE is de afkorting van hogedichtheidpolyetheen en wordt net zoals een LDPE binnenkuip gegoten uit een mal. Omdat HDPE een dichtere structuur heeft is dit kunststofsoort sterker dan LDPE. Door de toevoeging van een rubber stof kan de binnenkuip goed uitzetten en inkrimpen.

Hottubs met een HDPE kuip barsten of splijten niet zoals hottubs van Acryl. Daarnaast voelt de hottub extra zacht aan door de toevoeging van rubber.

Bekijk alle hottub met een HDPE kuip

Fiberglass (glasvezel)

Fiberglass glasvezel hottub

De binnenkuipen van Skargards worden gemaakt van vijf lagen glasvezel kunststof. Dit materiaal is extra stevig en wordt ook gebruikt bij het maken van zeilboten en windmolens. Door de 5 vezel lagen is ook bij dit type kunststof lekkage niet mogelijk. Een ander voordeel is Fiberglass gladder dan LDPE en voelt daarom fijner aan.

Bekijk alle hottubs met een fiberglass kuip

Contact

Ben je benieuwd naar het materiaal en wil je het eens in het echt bekijken? We hebben alle type binnenkuipen in onze showroom opgesteld staan. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via +31 (0)321 - 311 564 of per mail info@ticraoutdoor.com.

Bekijk alle hottubs >