Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

Veilig & comfortabel in uw hottub

Ook in de hottub is veiligheid erg belangrijk. Lees in deze blog de basisregels voor een veilig en fijn verblijf in uw hottub.


Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Daarom hebben wij een aantal basisregels voor een veilig en vooral heel fijn verblijf in een hottub voor u op een rijtje gezet.

  1. Stel regels op over het gebruik van de hottub. Zeker wanneer er regelmatig kinderen gebruik van maken.
  2. Zorg er altijd voor dat er een volwassene toezicht houdt wanneer er kinderen in de hottub gaan.
  3. Ga niet in uw eentje in de hottub wanneer u erg moe bent en er een kans is dat u in slaap kunt vallen.
  4. Bedek uw hottub wanneer deze niet in gebruik is. Zo voorkomt u dat er ongewenste bezoekers zoals insecten in de hottub terechtkomen of dat iemand er per ongeluk in valt. Zeker wanneer er kinderen of huisdieren in de buurt zijn is dit erg belangrijk.
  5. Voorkom ongelukken bij het in en uitstappen door bijvoorbeeld een trapje aan te schaffen. Zo kunt u gemakkelijk bij de rand komen en voorkomt u slippen, uit balans raken en vallen.
  6. Zorg ervoor dat de temperatuur van het water geschikt is voor alle gebruikers. Controleer de temperatuur gemakkelijk met een speciale hottub thermometer.
  7. Schoon en gebalanceerd water is heel belangrijk voor een prettige hottub ervaring. Controleer en reinig uw water daarom regelmatig.

Bovenal zou het natuurlijk een regel moeten zijn om te genieten. Dat kan met de hottubs van Ticra. Kies uit een ruim assortiment kwalitatief hoogwaardige hottubs en geniet zo vaak en wanneer u dat wilt. Bekijk het assortiment hier.