Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

Uw stappenplan bij gebruik van de sauna

In deze blog wordt uitgebreid verteld welke stappen u het beste kunt volgen bij het nemen van een bezoek aan de sauna.


Om optimaal te kunnen genieten van uw buitensauna is het van belang dat u rekening houdt met een aantal aspecten. Door het volgen van de juiste stappen zal de werking van de sauna op uw lichaam en geest het meest optimaal zijn.

Het stappenplan

1. Eten 
Zorg ervoor dat u niet met een lege maag de sauna ingaat, maar consumeer ook geen zware maaltijd 1,5 uur voordat u de sauna binnenstapt.

2. Douchen
Het is erg fijn om de sauna te betreden als u zelf helemaal fris en schoon bent. Neem daarom voor u de sauna ingaat een verfrissende douche. Droog uzelf hierna goed af, want met een droge huid transpireert u gemakkelijker.

3. Voetbad
Indien mogelijk is het raadzaam om een warm voetbad te nemen, alvorens u de sauna in gaat. Hierdoor wordt de bloedsomloop en het transpireren extra gestimuleerd.

4.  Sauna
In de sauna is het verstandig om te gaan liggen op een handdoek/badlaken die even groot is als uw gehele lichaam. Zorg ervoor dat u de tijd dat u in de sauna bent goed kunt bijhouden. In verband met de hitte is het het best om bijvoorbeeld gebruik te maken van een zandloper. Gemiddeld blijven mensen zo’n 15 minuten in de sauna. Zorg ervoor dat u goed naar uw eigen lichaam blijft luisteren.

De laatste minuten voordat u de sauna verlaat kunt u het best gaan zitten. Indien uw sauna meerdere hoogtes heeft kunt u het beste gaan zitten op te onderste plank. Dit voorkomt duizeligheid wanneer u bijvoorbeeld te snel opstaat.

5. Afkoelen
De sauna en de warmte is fijn, maar wat het echt afmaakt is een goede manier van afkoelen. Probeer om eerst heel even in de buitenlucht te lopen en daarna een dompelbad of eventueel een koude douche te nemen. Dit zorgt voor een erg plezierig en verfrissend gevoel.

6. Voetbad
Om vervolgens weer op een fijne manier op te warmen is het goed om wederom een warm voetbad te nemen. De lichaamstemperatuur zal geleidelijk aan weer stabiliseren.

7. Rusten
Veel mensen voelen zich na de sauna lichtelijk rozig. Zorg ervoor dat u voldoende water drinkt en zoek een rustige en comfortabele plek om te kunnen ontspannen. Dit alles zal zorgen voor een heel behaaglijk gevoel.

Mocht u van plan zijn om tussendoor even de sauna uit te gaan dan is het aan te raden om het gehele stappenplan opnieuw te doorlopen om weer optimaal te kunnen genieten van uw sauna. Zelf op elk gewenst moment genieten van uw eigen buitensauna? Kijk dan hier voor ons uitgebreide assortiment.