Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.9
/ 10
klantervaringen.nl
118
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

3 heerlijke saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 27 Feb, 2018

Bij Ticra houden we van relaxmomentjes om de dagelijkse stress te ontvluchten, bijvoorbeeld door even de sauna in te duiken. De warmte van de sauna zorgt namelijk voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Maar wist je dat niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren je helpen te ontspannen in de sauna? Met deze drie heerlijke geuren lukt dat gegarandeerd.

Lees verder

Overige blogs

Top 5 meest uiteenlopende sauna culturen

Een bezoek aan de sauna kan per cultuur erg verschillen. Lees in dit blog de diversiteit aan rituelen tijdens een sauna bezoekje.


Lekker een dagje wellness. Veel Nederlanders doen het met regelmaat. Heerlijk ontspannen en genieten. Naakt of bikini dag, iedereen heeft zo zijn voorkeuren. U weet waar u aan toe bent. Iedereen doet hetzelfde. Toch zijn er in de wereld verschillen in het bezoeken van de sauna. In deze blog gaan we in op de diversiteit aan rituelen.

Hieronder de top 5 landen met diverse rituelen bij het nemen van een bezoek aan de sauna.

 1. Scandinavië
  Te beginnen bij de landen waar wellness vandaan komt, Scandinavië. Waar in Nederland een sauna bezoek vooral een gelegenheid is voor uzelf of met vriendinnen en vrienden, is een sauna bezoek in Scandinavië ook een werkaangelegenheid. Zaken doen in de sauna is daar heel normaal. U kunt er dus veel zakenmensen tegenkomen.
  Een handdoek meenemen is hier ook ongewoon. Veelal gaan ze wel ongemengd de sauna in.
 2. Midden-Amerika
  Waar in Scandinavië een saunabezoek een gelegenheid is wat vaak gedaan wordt met anderen, is het gaan naar de sauna in Midden-Amerika juist een bezigheid wat vaak alleen wordt gedaan. Om even helemaal tot jezelf te komen en voor totale ontspanning.
 3. Afrika
  Helemaal naar het zuiden van de wereld is het grote verschil vooral de temperaturen. Hoe warmer het buiten is, hoe kouder de sauna is. In Afrika liggen de saunatemperaturen ten opzichte van het noorden stukken lager.
 4. Zuid-Korea
  Gezellig met je man naar de sauna? Dat zit er in Zuid-Korea niet in. Saunabezoeken zijn hier strikt gescheiden.
 5. Frankrijk
  Een geliefd vakantieland van de Nederlanders is Frankrijk. Het nemen van een bezoek aan de sauna is hier wel anders dan wij in Nederland gewend zijn. Zo is bij ons bikini dag in de minderheid. Ga je in Frankrijk naar de sauna, houd dan je bikini en zwembroek maar aan! Het is een uitzondering als je hier een sauna dag hebt zonder bikini.

De diversiteit aan regels en rituelen bij een saunabezoek kan verwarrend zijn. Gaat u naar het buitenland en wilt u graag een bezoek aan de sauna doen? Informeer dan wel even van te voren of er specifieke regels zijn. Helemaal een sauna voor jezelf? Heerlijk ontspannen en tot jezelf komen? Natuurlijk is die mogelijkheid er ook.
Ticra biedt buitensauna’s aan die u in uw achtertuin kunt plaatsen. Bekijk hier ons volledige assortiment aan buitensauna’s.