Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.9
/ 10
klantervaringen.nl
118
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

3 heerlijke saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 27 Feb, 2018

Bij Ticra houden we van relaxmomentjes om de dagelijkse stress te ontvluchten, bijvoorbeeld door even de sauna in te duiken. De warmte van de sauna zorgt namelijk voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Maar wist je dat niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren je helpen te ontspannen in de sauna? Met deze drie heerlijke geuren lukt dat gegarandeerd.

Lees verder

Overige blogs

Sauna fabels opgelost

Ticra lost in dit blog de 5 meest voorkomende sauna fabels voor u op.


De sauna is een heerlijke plek om te ontspannen en tot rust te komen. Toch zijn er vaak nog veel onduidelijkheden en gaan er nog vaak fabels in de rondte die men er van weerhoudt om te genieten van een sauna bezoek. Ticra lost de 5 meest voorkomende fabels voor u op.

Fabel #1: Wanneer u zwanger bent, kunt u niet naar de sauna

Bent u een frequente saunabezoeker? Dan is uw lichaam hier aan gewend. U kunt dan ook, mits u gezond bent en de zwangerschap goed verloopt, zonder problemen gebruik maken van de sauna. Wees echter wel extra voorzichtig tijdens de eerste drie maanden, uw baby is dan nog volop aan het ontwikkelen en erg vatbaar voor invloeden van buitenaf.

Fabel #2: Het is beter om met badkleding naar de sauna te gaan

Wellicht voelt u zich in het begin wat onwennig, toch is het aan te raden om zonder badkleding naar de sauna te gaan. Naakt in een sauna is hygiënischer. Wanneer u badkleding draagt blijft het vocht dat u verliest in uw bladkleding zitten. Bovendien isoleert badkleding uw huid waardoor u minder goed afkoelt.

Fabel #3: Wanneer u last heeft van uw luchtwegen kunt u beter niet naar de sauna

 Integendeel. De droge warmte die in een sauna heerst, helpen uw spieren te ontspannen. Dit zorgt voor een betere, diepere ademhaling. Uiteraard zijn mensen die van zichzelf de sauna als onprettig vinden uitgezonderd. 

Fabel #4: Liggen is beter dan zitten in de sauna

Het belangrijkste is dat u zich prettig voelt tijdens uw sauna bezoek en dat de temperatuur goed verdeeld is. Daarbij maakt het niet uit of u ligt of zit. Kies wanneer uw lichaam nog niet gewend is aan de temperaturen voor een bank onderin de sauna. Banken boven in de sauna zijn het heetst.

Fabel #5: Het lichaam is niet te trainen voor een regelmatig saunabezoek

Wanneer u regelmatig een bezoek aan de sauna brengt raakt uw lichaam hieraan gewend. Als getraind saunabezoeker zult u minder snel kou vatten. Door de hitte verwijden uw bloedvaten en door te koelen versmallen zij weer. Wanneer u dit regelmatig herhaalt, traint u uw lichaam en zal u uiteindelijk steeds minder gevoelig worden voor temperatuurverschillen.

Genieten van een sauna bezoek wanneer het u uitkomt?

Dat kan! Op onze website vindt u verschillende soorten sauna’s voor thuis, zo kunt u elk moment van de dag genieten van een sauna bezoek.