Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.9
/ 10
klantervaringen.nl
118
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

3 heerlijke saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 27 Feb, 2018

Bij Ticra houden we van relaxmomentjes om de dagelijkse stress te ontvluchten, bijvoorbeeld door even de sauna in te duiken. De warmte van de sauna zorgt namelijk voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Maar wist je dat niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren je helpen te ontspannen in de sauna? Met deze drie heerlijke geuren lukt dat gegarandeerd.

Lees verder

Overige blogs

Hottubs goed voor huid en spieren!

In deze blog gaan wij in op de voordelen van het gebruik van een hottub. Wat doet een hottub voor uw huid en spieren.


Bij de blog van 2 juni 2014 zijn wij onder andere dieper ingegaan op het feit dat sauna’s een stimulerend effect hebben op uw denkvermogen en geheugen. In de blog van deze week zullen wij dieper ingaan op de andere voordelen van hottubs voor de gezondheid, waaronder de huid en de spieren.  

Ticra buitenleven heeft een breed assortiment aan hottubs en sauna’s. Een hottub betekent niet alleen ontspanning en een fijne warmte, het is ook nog eens erg goed voor uw lichaam en geest. Al in de Romeinse tijd gebruikten mensen warme baden om te kunnen ontspannen en om gespannen spieren te verlichten.

 

1. Goed voor huid en uiterlijk

Een hottub is een erg goed middel om te kunnen ontsnappen van de dagelijkse stress. Een hottub zorgt voor een afname van het stresshormoon. U kunt hierdoor lichamelijk en geestelijk herstellen. Lichaam en geest werken samen waardoor een moment van rust kan helpen het immuunsysteem te versterken. Niet alleen voelen mensen zich na het liggen in een hottub meer ontspannen, vaak voelen zij zich ook scherper, alerter en energieker.

De hartslag en de bloedsomloop gaan omhoog. Doordat de bloedcirculatie sneller gaat, krijgen de spieren meer zuurstof en voedingstoffen toegediend. Spieren kunnen hierdoor sneller herstellen, zeker als er sprake is van een blessure. Een betere bloedcirculatie zorgt ook voor een beter uitziende huid.

 

2. Gewichtsverlies

Het metabolisme zal worden versneld door de warmte. Dit helpt om het lichaam sneller van schadelijke stoffen te ontdoen. Een versneld metabolisme is daardoor ook een groot voordeel voor mensen die proberen af te vallen.

 

 

3. Herstel en gezondheid spieren

Het is heel goed om na het intensief sporten in een hottub te gaan zitten. De warmte zorgt ervoor dat de spieren als het ware gemasseerd worden. Het ontspannen van de spieren is erg belangrijk voor het herstel. 

Wilt u ook genieten van een heerlijke hottub? Wij hebben diverse hottubs in ons assortiment, zoals hout gestookte hottubs, kunststoffen hottubs en alle bijbehorende accessoires van de beste kwaliteit.