Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

Het badcultuur

Deze blog gaan we verder in op de oorsprong van Sauna rituelen in verschillende culturen.


In de vorige blog hebben we de diverse sauna rituelen beschreven. Over de hele wereld gaat men naar de sauna en is het een normaal ritueel. De rituelen verschillen wel van elkaar en bij elke ritueel hoort natuurlijk ook een oorsprong. In deze blog zullen we verder ingaan op de oorsprong van de rituelen en sauna’s.

Finnen
De sauna voor de Finnen bestond uit uitgegraven kuilen in heuvels. Vooral in de wintermaanden werden deze kuilen gebruikt. In de kuilen werden hete stenen met water besproeid, wat voor warmte en stoom zorgde. Zo konden de Finnen kleding uittrekken zonder koud te worden.

Russen
De russen kennen de banja. Een banja is een outdoor sauna.
De sauna werd gecreëerd door opgestapelde stenen die verhit werden door brandend drooghout. Er werd een zeil gespannen om het vuur, waardoor het binnen ondragelijk warm werd. Als men uit de banja kwam, werd je ingesmeerd met berkentwijgen. De Russen gebruikten de banja’s vooral om hun totale lichaam gezonder te maken.

Romeinen
De Romeinen pakten groter uit. Overal waren badhuizen te vinden voor de romeinen. Zij gebruikten het zeker niet alleen om te ontspannen en voor de gezondheid, maar zagen dit ook als een goede gelegenheid om zaken te bespreken. Veelal waren er ook restaurants en winkels te vinden. De Romeinen konden zich hier dus uren vermaken.

Japan
Japan kent veel warmwater bronnen. Om sommige van deze bronnen werden baden gemaakt. Deze ontspanningsplekken werden ‘Onsen’ genoemd. Vroeger ging iedereen gemengd naar deze baden, maar tegenwoordig is een saunabezoek gescheiden.
Badkleding is tevens ook niet toegestaan, want je lichaam kan niet goed gereinigd worden als je nog badkleding draagt.

Turken
Toen de romeinen zich meer wegtrokken uit Italiaanse gebieden, kwamen de turken meer in optocht. Zo ontstond er de hammam. De warmte zorgde voor betere vruchtbaarheid en volgens het geloof moesten ‘gelovigen’ zich vermeervoudigen. Bij de hammam staat ontspanning en rust centraal.

Een sauna bezoek heeft in elke cultuur een andere betekenis. Zo gaan ontspanning, gezondheid en geloof samen. De buitensauna’s van tegenwoordig zien er een stuk anders uit. Een groot voordeel, u kunt er één in uw achtertuin plaatsen!
Nieuwsgierig naar ons assortiment aan buitensauna's?