Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

De voordelen van een sauna in de zomer

Een sauna kan zelfs op warme dagen heel aangemaan zijn. In dit blogbericht is te lezen waarom u in de zomer juist goed kan ontspannen in de sauna.


Hoewel het in de zomermaanden niet elke dag zonnig is, kan de sauna zelfs op de warme dagen heel aangenaam zijn. Een saunabezoek is misschien niet één van de eerste dingen die in u opkomt tijdens een warme dag, maar het gebruik van een sauna kan juist enorm verkoelend zijn met het warme weer. In dit blogbericht is te lezen waarom u in de zomer goed kan ontspannen in de sauna. 

Beter afkoelen

Doordat de buitenlucht in de zomer minder koud is dan in de wintermaanden kunt u meer geleidelijk aan afkoelen. Doordat het temperatuurverschil minder groot is koelt u op een rustige manier af en dat is beter voor uw lichaam. Het is belangrijk om na het saunabezoek naar buiten te gaan en een stukje te gaan wandelen. In de wintermaanden is dit niet zo aangenaam, maar in de zomer is dit heerlijk. Hierdoor wordt de bloedcirculatie opgewekt en krijgt u een frisse toevoer van zuurstof. Op deze manier koelt niet alleen uw lichaam af, maar wordt ook de warmte via de longen afgevoerd. Vervolgens kunt u uzelf afspoelen met koud water of een duik nemen in een koud bad, waardoor het lichaam volledig kan gaan ontspannen.

Goed immuunsysteem

Verder is een saunabezoek in combinatie met het koude water één van de goedkoopste, maar ook meest effectieve wellness behandelingen die er is. Saunabezoekers die tweemaal per week de sauna in duiken geven hun immuunsysteem daardoor een enorme boost. Aan de ene kant kunt u uzelf makkelijker aan de warmte aanpassen gedurende de zomermaanden, maar zal u ook minder snel gevat worden door een verkoudheid of een griepje. Daardoor kunt u dus nog meer genieten van de zomer en het lekkere weer.

Minder stress voor de vakantie

Misschien gaat u binnenkort nog op vakantie en heeft u nog veel aan uw hoofd door uw werk. Een of meerdere saunabezoeken zijn erg ontspannend en zorgen ervoor dat u stress los kan laten. U kunt zo met een fijn gevoel de auto of het vliegtuig instappen.

Wilt u graag wekelijks van de sauna kunnen genieten, dan kunt u ervoor kiezen om zelf een sauna aan te schaffen. Hierdoor geniet u het hele jaar door van de heerlijke warmte van de sauna, waardoor u meer kan ontspannen en uw immuunsysteem een goede boost kan geven. Benieuwd naar mooie buitensauna’s? Neem dan eens een kijkje op de website www.ticra.nl. Fijne zomer!