Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

Afkoelen na de sauna

Lees in dit blog het belang en de juiste manier van afkoelen na een ontspannend sauna bezoek.


Wij bespraken het al kort in een eerder blog: afkoelen is een belangrijk onderdeel van een saunasessie. Veel mensen houden de warmte van de sauna na een sessie graag nog even vast. Terwijl het juist van groot belang is het lichaam weer terug te brengen naar zijn oorspronkelijke temperatuur. Lees hier waarom dit zo belangrijk is en hoe u het beste kunt afkoelen.

Waarom is afkoelen zo belangrijk

In een sauna wordt uw lichaam gemiddeld 1.5 graden warmer. Door af te koelen brengt u uw lichaam weer terug op zijn normale en gezonde temperatuur. Wanneer u niet goed afkoelt kunt u nog lang blijven nazweten, uw lichaam moet immers de warmte op een manier kwijt zien te raken. Bovendien blijven de haarvaten op uw hoofd open staan waardoor u later flinke hoofdpijn kunt ervaren.  Door goed af te koelen stimuleert u daarnaast de aanmaak van het gelukshormoon, endorfine.

Koud dompelbad of rustig afkoelen

De meningen zijn nog vaak verdeeld over de juiste manier van afkoelen. Moet u eerst rustig buiten rond wandelen of is het beter meteen een koud dompelbad in te duiken? Wanneer uw lichaam abrupt afkoelt ontstaat er een plotselinge vaatvernauwing waardoor uw bloeddruk stijgt. De warmte wordt dan juist ingesloten in plaatst van afgegeven. Het is dus aan te raden om eerst de koele buitenlucht in te gaan zodat de koele lucht uw bloed via uw longen kan koelen.

Door diep in en uit te ademen geeft u uw lichaam de kans zuurstof op te nemen. Na een minuut of tien is ook de hartslag weer normaal en uw bloeddruk grotendeels hersteld.

  

De Kneippse manier

De Kneipsse manier koelt uw lichaam af naar het hart toe met een zachte, koude waterstraal. Dit betekent dat u zo ver mogelijk bij uw hart vandaag begint: uw linkervoet. Vervolgens werkt u langzaam naar boven. Dan is het rechterbeen aan de beurt, ook hier begin je weer bij de voet. Doe vervolgens hetzelfde met uw armen beginnend bij de vingers. Vergeet uw rug niet en eindig met uw hoofd en borst. Wanneer u het prettig vind kunt u hierna gerust genieten van een koud dompelbad.

Ieder sauna moment is om van te genieten. Geniet ieder moment van de dag van een heerlijke saunasessie met één van onze buitensauna’s. Kijk hier voor ons uitgebreide assortiment.