Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.8
/ 10
klantervaringen.nl
119
FSC gecertificeerd hout

Houtsoorten en onderhoud

De Finse kota's van Ticra Outdoor zijn gemaakt van duurzame houtsoorten zoals Grenen en Artic Grenen (langzaamgroeiend grenenhout van boven de Poolcirkel).

Onderhoud:
Wij adviseren het hout van uw Finse Kota zo snel mogelijk te behandelen met het hoogwaardige Finse verfsysteem Tikkurila. De producten van Tikkurila bieden uistekende bescherming tegen invloed van zon, wind en regen en voldoen aan de hoogste milieu- en gezondheidseisen. Daar waar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker worden, is dit voor Ticra vanzelfsprekend en werken wij met de beste producten ter bescherming van hout. 

Overzicht verfproducten Tikkurila

Op onze website staan diverse voorbeelden van grillkota's in de mooiste kleuren!

De WArt Grillkota en paviljoen Artic Pine wordt geproduceerd uit arctic pine met dubbele mes en groef en half rond profiel. Het FSC goedgekeurde hout is van de hoogste kwaliteit grenen en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen binnen de Poolcirkel in het noorden van Finland.  WArt: Original Wood Art Quality

Grenen (Pine) Finse Kota:
Grenenhout is een veelvoorkomende en vooral sterke naaldhoutsoort en zelfs bestand tegen zeelucht. Deze boomsoort is sterker dan vuren (spar), veerkrachtig, is bestand tegen weer en wind en het splijt vrijwel niet en is hierdoor goed bewerkbaar. Door deze positieve eigenschappen wordt Grenen al vele jaren toegepast voor vele uiteenlopende doeleinden waaronder in de bouw.

Houtdikte grenen Finse Kota:
Voor onze grenen Kota's maken we gebruik van 45 mm dik hout, dit zorgt niet alleen voor een hogere isolatiewaarde maar draagt ook bij aan een sterkere contructie en langere levensduur van de Finse Kota.