Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.8
/ 10
klantervaringen.nl
119
FSC gecertificeerd hout

Red Cedar Buitensauna

Unieke Canadese Buitensauna

Er is niets mooier dan een originele Canadese buitensauna, vervaardigd uit Red Cedar. In samenwerking met onze Canadese fabrikant levert Ticra een aantal sauna producten die hun gelijke niet kennen. 

De sauna's made in Canada, zijn vervaardigd uit beste Canadese Red Cedar. De ronde vorm draagt bij aan een fantastisch saunaklimaat en is energiezuiniger dan een traditionele buiten sauna. De ronde vorm zorgt tevens voor een veel betere luchtcirculatie en gelijkmatige warmte verdeling.

Canadian Red Cedar, of ook wel Western Red cedar heeft ten opzichte van andere houtsoorten nog een aantal andere unieke eigenschappen die het gebruik van een originele saunabarrel zeer aangenaam maken. Zo heeft Red Cedar van nature een specifieke geur, die bij geen enkele andere houtsoort vrijkomt. Deze wordt als zeer rustgevend ervaren. Red Cedar heeft tevens antibacteriële eigenschappen en natuurlijke oliën waardoor het hout bij uitstek geschikt is voor buitensauna's.

Red Cedar zal onbehandeld, na verloop van jaren zilvergrijs kleuren onder invloed van het weer. Dit doet niets af aan de eigenschappen van het hout of de kwaliteit van de sauna. Om de orginele hout kleur te behouden kunt u de barrelsauna ook behandelen met Tikkurila houtolie, dan moet u deze behandeling regelmatig (eens per 2 jaar) herhalen om verkleuring te voorkomen.

Niet alleen de keuze van het hout is belangrijk voor de kwaliteit van de sauna. Ook het exact passen van de verschillende onderdelen maakt een sauna tot een uitstekend product. Om het warmteverlies te beperken wordt er extra aandacht besteed aan de deuren, hang en sluitwerk en dergelijke.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.