Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.8
/ 10
klantervaringen.nl
119
FSC gecertificeerd hout

Houtsoorten en onderhoud

Ticra Outdoor maakt uitsluitend gebruik van duurzame en sterke houtsoorten.

Arctic Grenen (Pine) Barrel Sauna en Saunapod:
Grenenhout is een veelvoorkomende en vooral sterke naaldhoutsoort en zelfs bestand tegen zeelucht. Deze boomsoort is sterker dan vuren / spar, veerkrachtig, bestand tegen weer en wind en het splijt vrijwel niet en is hierdoor goed bewerkbaar. Door deze positieve eigenschappen wordt Grenen al vele jaren toegepast voor vele uiteenlopende doeleinden waaronder in de bouw.

Onze grenen sauna's zijn uitgevoerd in Arctic Grenen, deze variant groeit boven de poolcirkel in duurzaam beheerde bossen in noorden van Finland en Zweden.
Het hout kenmerkt zich door de dichte structuur en heeft t.o.v. midden Europees grenen extra positieve eigenschappen zoals een hogere isolatiewaarde en een langere levensduur.

Houtdikte grenen Barrel Sauna en Saunapod:
Voor onze grenen saunabarrels maken we gebruik van 46 mm dik hout, dit zorgt niet alleen voor een hogere isolatiewaarde maar draagt ook bij aan een sterkere contructie en langere levensduur van de sauna.

Onderhoud:
Wij adviseren de saunabarrel van Grenenhout bij in gebruikname te behandelen met een kwalitatief hoogwaardige beits van het Finse merk Tikkurila. Het hout kan zowel met een transparante als dekkende beits behandeld worden. U kunt de de mooie houtkleur behouden of de sauna een geheel eigen kleur geven.