Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.8
/ 10
klantervaringen.nl
119
FSC gecertificeerd hout

Houtgestookte saunakachels

Voor de kachels van onze buitensauna´s maken wij gebruik van de betrouwbare Finse top merken Helo en Harvia. U heeft de keuze uit zowel diverse electrische als houtgestookte saunakachels. Zo kunt u uw buitensauna geheel afstemmen naar eigen wens. Wilt u het gemak van een electrische kachel met bediening op de kachel of een extern bedieningspaneel dan adviseren wij de Helo cup of het nieuwe model Helo Fonda. De electrische kachels zijn ook als combi kachel leverbaar, u kunt dan naast de temperatuur ook het gewenste vochtpercentage instellen. 

Naast de elektrische saunakachels kunt u kiezen uit diverse houtgestookte saunakachels. Standaard zijn de Saunbarrels van Ticra uitgevoerd met de Harvia M3 kachel. De Harvia M3 saunkachel is een betrouwbare en krachtige houtkachel. Optineel kunt u kiezen voor de andere modellen van de Harvia of Helo lijn. U gebruikt één of twee aansteekblokjes en enkele stukjes hout om de kachel aan te steken. Daarna voegt u geleidelijk meer hout toe. Binnen 30 `a 40 minuten is uw sauna op temperatuur en kunt u genieten van de eerste saunaronde. Tijdens het verblijf in de sauna kunt u het hout blijven aanvullen om de temperatuur constant te houden. De kachel is voorzien van een aslade voor eenvoudig reiniging, waarmee u tevens de luchttoevoer regelt. Diverse ventilatiegaten zorgen voor voldoende zuurstofaanvoer.

Het knisperende hout, het vlammenspel en de houtgeur zorgen voor het optimale saunagevoel.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor de gedetailleerde informatie. De SL uitvoeringen van Harvia bieden de mogelijkheid om de kachel vanaf de buitenzijde van uw saunabarrel te vullen:

Harvia M1:Harvia M3:

           

 

Harvia M3 SL:

           

 

Harvia Legend 150:Harvia Legend 150 SL: