Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.8
/ 10
klantervaringen.nl
119
FSC gecertificeerd hout

Buitensauna Thermowood

Wat is Thermowood en wat zijn de voordelen?
Thermowood is hout dat een thermische behandeling heeft ondergaan, waardoor zijn duurzaamheid verhoogd is tot klasse 1 à 2, vergelijkbaar met teak, ceder, bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd. 

Doordat het hout tijdens het thermisch proces opgewarmd wordt tot ca 230 ° C  worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd. Hierdoor is er geen voeding meer aanwezig voor insecten en schimmels wat de levensduur van een buitensauna vergroot.

Aantrekkelijk duurzaam ecologisch product.
Het thermo behandelingsproces is ecologisch, er wordt alleen gebruik gemaakt van stoom en warmte en van geen enkele andere toevoegingen. Thermowood is dan ook een perfect alternatief voor tropisch hardhout.

Ticra Outdoor biedt twee soorten Thermowood buitensauna’s aan

Barrelsauna
De Barrel sauna valt met zijn artistieke vorm wel op. De ronde vorm zorgt tevens voor een veel betere luchtcirculatie en gelijkmatige warmte verdeling. Deze sauna is in verschillende afmetingen te krijgen en past hierdoor op ieder oppervlak.

Sauna Pod
De Sauna Pod is ruim en veelzijdig. Eigentijdse vormgeving met meerdere indelingsmogelijkheden; van compacte tot ruime sauna’s met kleedruimte en een veranda om na een bezoek aan de sauna heerlijk bij te komen in de frisse buitenlucht.

Belangrijke voordelen

  • hogere isolatie (betere thermische isolatie)
  • levensduur wordt verlengd
  • krimpen en zwellen van het hout is afgenomen
  • betere vormvastheid dan onbehandeld hout bij wijziging van het vochtgehalte
  • verhoogde bestandheid tegen vocht
  • grotere duurzaamheid (classificatie 2)
  • het hout van krijgt een karakteristieke donkerdere kleur (bruingetint)

Houtdikte Thermowood Saunabarrel

Voor onze Thermowood saunabarrels maken we gebruik van 46 mm dik hout, dit zorgt niet alleen voor een hogere isolatiewaarde maar draagt ook bij aan een sterkere contructie en langere levensduur van de sauna.

Onderhoud Thermowood

Wij adviseren uw barrel sauna vanThermowood te behandelen met een natuurlijke uv bestendige olie of beits. 

Contact

Wilt u onze Thermowood buitensauna's eens van dichtbij bekijken? Bezoek onze showroom in Dronten. Heeft u een vraag over onze producten? Neem contact met ons op via 0321-311564 of via info@ticraoutdoor.com

Bekijk alle buitensauna's >