Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

Word slimmer van de sauna!

Dat de sauna gezond voor je is, is geen nieuws meer. Maar wat maakt een sauna nou zo gezond?


Naar de sauna gaan is gezond. Maar wat maakt een sauna nou zo gezond? Ticra Outdoor zet alle 10 de voordelen op een rijtje:

  • U wordt er helemaal ontspannen van;
  • Continue gebruik van de sauna geeft je een boost van energie in het dagelijks leven;
  • Uw spieren ontspannen, wat tevens goed is voor het tegengaan van spierpijn;
  • Het reinigt je lichaam;
  • Ziektekiemen worden bestreden;
  • Gaat veroudering van de huid tegen;
  • Poriën gaan openstaan, waardoor vuil en talg verdwijnen;
  • Doorbloeding wordt beter;
  • Helpt bij het afvallen;
  • Maakt je slimmer.

Naar de sauna gaan past helemaal bij een gezonde en ontspannen levensstijl.

 

Werking sauna

Naar de sauna gaan is zowel voor het lichaam als voor de geest gezond. Maar wat maakt een sauna nou zo gezond?

In een sauna wordt de temperatuur net zo hoog als bij het hebben van koorts. Dit klinkt niet aanlokkelijk, maar hierdoor gaat het lichaam erg zweten, waardoor onder andere het vuil uit je huid wordt afgevoerd, je bloeddoorstroming beter wordt en je weerstand verbeterd.
Tevens maakt een sauna bezoek je slimmer. Uw hersenactiviteit verbeterd en versneld. 
Om een ingewikkelde uitleg te besparen, komt het erop neer dat de informatiestroom tussen de zenuwcellen in je hersenen wordt verbeterd.


Dit leidt tot verbetering van uw geheugen en gaat u sneller denken.
Tevens maakt een sauna bezoek je slimmer. Uw hersenactiviteit verbeterd en versneld. Om een ingewikkelde uitleg te besparen, komt het erop neer dat de informatiestroom tussen de zenuwcellen in je hersenen wordt verbeterd. Dit leidt tot verbetering van uw geheugen en gaat u sneller denken. Het beste is om vanuit een sauna gelijk een koud bad te nemen. Hierdoor verkleinen je poriën, waardoor je sterkere en gezondere bloedvaten krijgt, wat weer positief is voor je bloeddoorstroming.

Gemiddeld verliest men zo’n halve tot anderhalve liter vocht per sauna bezoek. Handig is dus wel om daarna genoeg te drinken. Het liefst water. Uiteindelijk is je lichaam schoongespoeld. Achtergebleven ziektekiemen worden afgevoerd en het resultaat is een gezond en schoon lichaam.