Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.9
/ 10
klantervaringen.nl
118
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

3 heerlijke saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 27 Feb, 2018

Bij Ticra houden we van relaxmomentjes om de dagelijkse stress te ontvluchten, bijvoorbeeld door even de sauna in te duiken. De warmte van de sauna zorgt namelijk voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Maar wist je dat niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren je helpen te ontspannen in de sauna? Met deze drie heerlijke geuren lukt dat gegarandeerd.

Lees verder

Overige blogs

Welke hottub moet ik kiezen?

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!


Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen.

Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Afmeting en ruimte

Weet je niet goed of je voor een grote of kleine hottub moet gaan? Bepaal dan voor jezelf op welke plek hij moet komen te staan. Kijk goed naar de diameters (150 cm tot 220 cm), zodat je zeker weet dat de hottub past in de ruimte die je voor ogen hebt. Hoef je geen rekening te houden met afmetingen, maar wil je dat er genoeg personen in passen? Kijk dan naar de capaciteit en zoek hem uit op het aantal personen.

Hout of kunststof?

Van oorsprong worden hottubs uit Scandinavië volledig van hout gemaakt, maar tegenwoordig zie je ze vooral in een kunststof variant. Een kunststof tub, gevuld met water, kun je bij strenge vorst prima laten staan, zonder dat de kwaliteit van de hottub achteruit gaat. Bovendien zijn kunststof hottubs 100% waterdicht, omdat ze naadloos gegoten zijn. Houten hottubs kun je het beste wel leeg laten lopen. Doordat hout werkt, kan de houten hottub uitzetten bij vochtopname en krimpen bij vochtverlies. Om te voorkomen dat de hottub gaat lekken, is extra onderhoud dus een absolute must. Hoewel die van kunststof een logische keuze lijkt, geeft de houten variant je door zijn uitstraling juist weer een echte, authentieke hottub-ervaring. Als het extra onderhoud in de vorm van olie- en beitsbehandelingen geen probleem is voor jou, ga je met een houten hottub helemaal terug naar de oorsprong. Back to nature!

Kunststof

 • Onderhoudsvriendelijk
 • 100% waterdicht

Hout

 • Authentieke hottub-ervaring
 • Natuurlijke uitstraling

Houtgestookt of op gas?

Het grootste verschil tussen een houtgestookte hottub en eentje met een gaskachel, is de manier waarop het water wordt verwarmd. Bij de houtgestookte variant wordt het water opgewarmd door het brandende hout van de kachel. Het draait bij deze hottubkachel vooral om eenvoud: zonder elektriciteit of gas toch warm baden. Hierdoor wordt hij gezien als de meest milieuvriendelijke optie. Bij een kachel op gas wordt het water opgewarmd door een buitengeiser op propaangas, waardoor er geen rookontwikkeling ontstaat tijdens het opwarmen van het water.

Houtgestookt

 • Geen gas- of elektriciteitskosten
 • Geluid van knisperend hout
 • Milieuvriendelijk

Op gas

 • Geen rookontwikkeling
 • Minder schoonmaak
 • Geen hout nodig

De kachel binnen of buiten de tub?

Of je voor een binnen- of buitenkachel gaat, is een praktische overweging of een kwestie van smaak. Een kachel aan de binnenkant wordt bijvoorbeeld gekozen omdat je dichter bij het knisperende, brandende hout wil zitten. Dit geeft een gezellig sfeertje dat veel mensen aanspreekt. Een hottub met buitenkachel heeft daarentegen meer zitruimte en is gemakkelijker schoon te maken. Aan jou de keuze!

Intern

 • Sfeervoller (dicht bij het knisperende hout)

Extern

 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Meer ruimte in de hottub

Wat kost een hottub?

Omdat de prijs van een hottub op meerdere factoren is gebaseerd, is het lastig om een gemiddelde prijs te noemen. De goedkoopste hottubs beginnen vaak rond de € 1.250,-. Deze prijs kan oplopen tot € 5.000,-, afhankelijk van het materiaal, het soort kachel en de capaciteit.

Hottub huren

Hoe groot je budget ook is, de aankoop van een hottub is er een om goed over na te denken. Ga je liever niet direct over tot koop? Probeer degene die jij voor ogen hebt dan eerst uit door hem te huren.

Bezoek onze hottubshowroom

Ben jij er al over uit welke hottub het gaat worden of twijfel je nog? In beide gevallen helpen wij je graag met advies. Neem hiervoor contact met ons op via het telefoonnummer 0321 311 564 of stuur een e-mail naar info@ticraoutdoor.com. Ook handig: via onze hottub pagina filter je de tubs op jouw maximumprijs en via onze hottub verhuurpagina lees je alles over het huren van jouw favoriete tub.