Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.9
/ 10
klantervaringen.nl
118
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

3 heerlijke saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 27 Feb, 2018

Bij Ticra houden we van relaxmomentjes om de dagelijkse stress te ontvluchten, bijvoorbeeld door even de sauna in te duiken. De warmte van de sauna zorgt namelijk voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Maar wist je dat niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren je helpen te ontspannen in de sauna? Met deze drie heerlijke geuren lukt dat gegarandeerd.

Lees verder

Overige blogs

Waarom sportievelingen vaker naar de sauna zouden moeten gaan

Dat een saunabezoek verschillende voordelen met zich meebrengt staat buiten kijf. Het helpt ontspannen, draagt bij aan een sterk immuunsysteem en stimuleert de doorbloeding van het lichaam. Uit onderzoek blijkt dat ook sporters baat hebben bij saunabezoek.


Zweten in de sauna is goed voor de huid en heeft een positief effect op je stofwisseling. Bij regelmatig saunabezoek leer je het lichaam sneller te zweten; dat zal dan ook tijdens een workout gebeuren. Het is daarom extra belangrijk om zowel tijdens het sporten als na een saunabezoek voldoende water te drinken.

EPO-gehalte

Wetenschappers aan de Universiteit van Otago (Dunedin, Nieuw-Zeeland) ontdekten dat een saunasessie het EPO-gehalte in het lichaam verhoogt. EPO zorgt ervoor dat het aantal rode bloedcellen en de longinhoud toenemen, waardoor er betere sportprestaties neergezet kunnen worden.

Brain-derived neurotrophic factor

Door een sportsessie te combineren met een hittebehandeling (zoals een saunabezoek), produceert het lichaam een eiwit genaamd brain-derived neutrophic factor, oftewel BDNF. Neuroscience Letters schrijft dat dit eiwit het brein bepantsert, schade herstelt en neuronen opbouwt. Het lichaam heeft veel baat bij deze bescherming, vooral wanneer je graag een alcoholische versnapering drinkt.

Human Growth Hormone

HGH, ofwel human growth hormone, is een groeihormoon met botversterkende eigenschappen. Uit onderzoek van Annals of Clinical Research zorgt een saunasessie van een half uur voor 142% meer aanmaak van dit hormoon. Daarbij stuurt het ook meer bloed naar het skelet.

Sauna en sporten gaan vooral goed samen wanneer het saunabezoek na de workout plaatsvindt. Een saunaronde kost energie, en dat is precies hetgeen dat je niet kunt missen voor een sportsessie. Ontspan en herstel dus gerust in de sauna nadat je gesport hebt.

Heeft jouw sportschool geen sauna, of ben je gesteld op je privacy? Denk dan eens na over de aanschaf van een buitensauna, die bij jou in de achtertuin geplaatst kan worden. Hoe fijn zou het zijn om op elk gewenst moment te genieten van de weldadige warmte en ontspanning die de sauna biedt? Bezoek voor meer informatie onze pagina over buitensauna’s.