Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
TicraOutdoor 8.9
/ 10
klantervaringen.nl
118
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

3 heerlijke saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 27 Feb, 2018

Bij Ticra houden we van relaxmomentjes om de dagelijkse stress te ontvluchten, bijvoorbeeld door even de sauna in te duiken. De warmte van de sauna zorgt namelijk voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Maar wist je dat niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren je helpen te ontspannen in de sauna? Met deze drie heerlijke geuren lukt dat gegarandeerd.

Lees verder

Overige blogs

Tips bij het kopen van een buitensauna

De aanschaf van een buitensauna is een hele investering. Het is daarom in uw belang dat u zich van tevoren goed laat informeren over de verschillende aanbieders en type buitensauna’s. In dit blogbericht geven wij u tips waar u op kunt letten bij de aanschaf van een buitensauna.


Verschillende houtsoorten

Bij de aanschaf van een buitensauna heeft u de keuze uit 3 houtsoorten. Hieronder vindt u een overzicht met een uitleg van iedere houtsoort. Elke houtsoort heeft namelijk zijn eigen unieke en kenmerkende eigenschappen.

1. Grenenhout

Grenenhout is een veel voorkomende en vooral sterke naaldhoutsoort die zelfs bestand is tegen zeelucht. Deze boomsoort is sterker dan vuren, veerkrachtig, bestand tegen weer en wind en het splijt vrijwel niet.

De grenen sauna’s van Ticra zijn 46 mm dik. Dit zorgt voor een hoge isolatiewaarde maar draagt ook bij aan een sterkere constructie en een langere levensduur. 

2. Thermowood

Thermowood is hout dat een thermische behandeling heeft ondergaan. Hierdoor wordt de duurzaamheid verhoogd tot klasse 1 à 2, vergelijkbaar met teak en ceder. Verdere kenmerken van een Thermowoord buitensauna:

  • Hoge warmteweerstand
  • Betere vormvastheid dan onbehandeld hout bij wijziging van het vochtgehalte
  • Verhoogde bestandheid tegen vocht
  • Mooie bruintint

De Thermowood saunabarrels hebben een houtdikte van 46 mm.

3. Red Cedar

Red Cedar is een naaldhoutsoort afkomstig van de Canadese westkust. Red Cedar heeft ten opzichte van andere houtsoorten een aantal unieke eigenschappen die het gebruik van een originele saunabarrel zeer aangenaam maken. Zo heeft Red Cedar van nature een specifieke geur, die bij geen enkele andere houtsoort vrijkomt. De geur wordt als zeer rustgevend ervaren. Red Cedar heeft tevens antibacteriële eigenschappen en natuurlijke oliën waardoor het hout bij uitstek geschikt is voor buitensauna's.

Prijsklassen

Aan de houtsoorten hangen ook verschillende prijskaartjes. Buitensauna’s van Grenen zijn relatief gezien het goedkoopste, buitensauna’s van Thermowoord zitten in de middenklasse en buitensauna’s van Red Cedar zitten in de hoogste prijsklasse.

Klik hier voor een volledig overzicht van onze Grenen buitensauna’s.

Klik hier voor een volledig overzicht van onze Thermowoord buitensauna’s.

Klik hier voor een volledig overzicht van onze Red Cedar buitensauna’s.

Energiezuinigheid

Bij het kopen van een buitensauna is het verstandig te kijken naar de energiezuinigheid. Elke buitensauna die wij bij Ticra verkopen is goed geïsoleerd waardoor u nooit onnodig aan het stoken bent.

Echter als klanten ons vragen welk type buitensauna het meest energiezuinig is geven wij het volgende advies: kies voor een Thermowood of Red Cedar buitensauna in combinatie met een houtkachel.

Verschillen tussen aanbieders

Er zit veel verschil tussen (online) aanbieders van buitensauna’s. Let hierbij op dat sommige aanbieders extra kosten rekenen voor het transport. Ook leveren sommige aanbieders een kale ton zonder kachel. De kachel zult u er dan nog los bij moeten kopen. Hierdoor bent u later vaak duurder uit dan u werd voorgehouden.

Bij Ticra Outdoor weet u gelijk waar u aan toe bent. Transport is bij ons gratis en tevens zit er een complete kachel met saunastenen bij. De buitensauna wordt als bouwpakket afgeleverd. Ook kunt u er voor kiezen om de buitensauna door ons in elkaar te laten zetten. Neem contact op voor een passende offerte of bekijk een overzicht van al onze buitensauna's.

Heeft u nog vragen over onze producten of wilt u advies? Neem dan contact met ons op.