Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

Hoe houd ik het water van mijn hottub schoon?

Met winterse buien in het vooruitzicht is een hottub natuurlijk het ultieme relaxmiddel. De houten tonnetjes draaien dan ook overuren in de wintermaanden. Meer gebruik van je hottub betekent alleen wel dat het water in je hottub sneller vies wordt. Wij hebben voor je in kaart gebracht op welke manier je het water van je hottub het beste kunt schoonhouden.


Ververs het water na 2 à 3 keer gebruik

Zie jij na een lekker avondje in de hottub ook altijd zo op tegen het verversen van het water? Dat is helemaal niet nodig: je hoeft het water niet élke keer te vervangen! Ons advies is om het water in de hottub pas na 2 à 3 keer gebruik te verversen. Het opnieuw vullen van je hottub met schoon water kost met de huidige waterprijzen slechts 2 tot 3 euro en onder normale omstandigheden is het niet nodig om chemicaliën te gebruiken. Appeltje-eitje toch?

Zuiveringsmiddelen toevoegen

Zie je het niet zitten om het water van je hottub elke 2 à 3 keer dat hij gebruikt is te verversen? Je kunt het water langer in de hottub laten zitten, maar dan is het wel belangrijk om chemicaliën of een zuiveringsmiddel aan het water te voegen. Een goed voorbeeld daarvan is Aquakristal: een zuiveringsmiddel dat het water helder en schoon houdt. Met het gebruik van Aquakristal hoef je het water pas na zo’n 2 maanden weer te verversen. Let op: gebruik absoluut geen chloor. Het chloor tast namelijk het aluminium in de hottub aan.

Filterpomp

Een tweede optie om het water langer in de hottub te laten zitten is een filterinstallatie, in combinatie met het gebruik van Aquakristal. Deze combinatie zorgt ervoor dat het water tot circa 3 maanden in de hottub kan blijven. Naast dat het apparaat het vuil uit het water haalt, zorgt de circulatie van het water er ook nog voor dat je hottub sneller opwarmt. Ideaal tijdens de koude wintermaanden!  

Heb je vragen over het schoonhouden van je hottub? Schroom niet en neem contact met ons op door te bellen naar 032 131 1564. Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom.