Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?


Finse tradities en gewoonten

Als het om het buitenleven gaat, kunnen wij als Nederlanders nog veel leren van de Finnen. In dit gelukkigste land van de wereld hebben ze namelijk een paar tradities en gewoonten helemaal gericht op buiten zijn. De Finnen genieten samen met vrienden en familie in een slaaphut, sauna of Finse kota van de natuur.

Het hele jaar buiten door een Finse kota

Barbecueën in het land waar het ’s winters wel -30 ? kan worden? Dit doen de Finnen in een kota (in het Fins: goahthi). Een kota is een houten hut met een grote grill in het midden. Hier eet men samen als het buiten koud is. In Finland vind je er in elk dorp wel één; sommigen worden gebruikt als klein restaurantje en vaak zie je ze ook naast huizen staan. Een kota is een ideale plek om een feestje te vieren, Finse families gebruiken deze prachtige hutten dan ook regelmatig voor feestjes en bruiloften. In Nederland wordt een kota ook wel een grillhuisje of grillkota genoemd.

Genieten van de natuur in je buitenhuisje of Finse Kota

In het weekend en in de zomer ontvluchten veel Finnen de stad naar hun buitenhuisje in de natuur. Hier genieten ze van de bossen, meren en kust van dit uitgestrekte land. Voor veel Finnen is dit het ultieme geluk. Een Fins gezegde luidt dan ook: ‘geluk is het hebben van je eigen vakantiehuisje met een aardappelveld’.

Stoom afblazen in de sauna

Dat de Finnen gek zijn op de sauna blijkt wel uit het grote aantal sauna’s dat je in dit land kunt vinden: maar liefst twee miljoen (het land heeft ongeveer vijf miljoen inwoners). De Finnen zien de sauna als de ideale plek om te ontspannen. Na het sporten en een dag hard werken zien ze een saunabezoek als de ideale manier om het werk van je af te laten glijden. En wat doe je als je bent uitgezweet? Dan gaat de echte Fin natuurlijk weer direct de natuur in. In de zomer spring je meteen in een koud meer en in de winter rol je even lekker door de sneeuw!

Wat kunnen we leren van de Finnen?

In de Finse levensstijl is tijd doorbrengen met familie en vrienden heilig en is de natuur nooit ver weg. Het kan haast niet anders dan dat dit bijdraagt aan het feit dat ze zo gelukkig zijn. Zelfs middenin de winter gaan ze naar hun buitenhuisje of ontspannen ze samen in hun sauna’s of kota’s. 

Ook een sauna, slaaphut of kota?

Enthousiast geworden over de Finse levensstijl en wil je een eigen slaaphut, sauna of Finse kota om het hele jaar door samen met vrienden en familie tijd door te brengen en te ontspannen? Bij Ticra zijn wij gespecialiseerd in het Finse buitenleven: bekijk online ons aanbod of kom langs in onze showroom. Onze experts helpen je graag. Neem contact op via 0321 311 564 of mail naar info@ticraoutdoor.com.