Gratis bezorgen vanaf € 100,- in Nederland
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

Camping Marbacka over de Camping Pod

Geplaatst op 27 Mar, 2024

Omgeven door natuur helemaal tot rust komen, Camping Marbacka speelt hierop in als geen ander. Daniëlle Pellenbarg, sinds 8,5 jaar eigenaresse van het in 1965 gestarte familiebedrijf, doet er alles aan om dit concept zo goed mogelijk te realiseren voor haar gasten. “We zijn een kleine camping, onze gasten kiezen echt voor de rust en een unieke ervaring”.

Lees verder

Een terugblik op de Recreatie Vakbeurs 2023

Geplaatst op 17 Nov, 2023

Op 14, 15 en 16 November stond TICRA met de ‘Camping Pod’ en ‘Glamping Barrel’ op de Recreatie Vakbeurs. Op de beursstand van TICRA zijn veel mensen de unieke glamping accommodaties binnengelopen en hebben een tour door de virtuele showroom kunnen doen voor extra inspiratie!

Lees verder

Polar Grill BBQ Demo-dag

Geplaatst op 07 Sep, 2023

Save the Date! Op 16 september verwelkomen we je graag in onze showtuin voor een traditionele Polar Grill-demonstratie bij Ticra! Kom langs en proef de heerlijke hapjes en gezelligheid van de Finse barbecue.

Lees verder

Saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 06 Jan, 2022

Om de dagelijkse stress te ontvluchten maken veel mensen gebruik van een houten hottub of buitensauna. Een sauna is van zichzelf een kurkdroge ruimte, hierdoor zijn we in staat de hitte te verdragen. Wanneer er water op de hete stenen wordt gegoten stijgt de temperatuur dat het zweten bevorderd. Tegenwoordig worden er steeds vaker geuren toegevoegd aan het opgietwater.

Lees verder

Herfstdip of Winterdip? Een buitensauna helpt je er doorheen!

Geplaatst op 02 Dec, 2021

Lijd je in het najaar aan de herfstblues of heb je last van een winterdip? Je bent zeker niet de enige: ruim een miljoen Nederlanders heeft last van somberheid wanneer de herfst aanbreekt. Regelmatig een sauna bezoeken kan er gelukkig voor zorgen dat je dit jaar een stuk vrolijker de donkere maanden doorkomt.

Lees verder

Overige blogs

Saunageuren om te ontspannen

Om de dagelijkse stress te ontvluchten maken veel mensen gebruik van een houten hottub of buitensauna. Een sauna is van zichzelf een kurkdroge ruimte, hierdoor zijn we in staat de hitte te verdragen. Wanneer er water op de hete stenen wordt gegoten stijgt de temperatuur dat het zweten bevorderd. Tegenwoordig worden er steeds vaker geuren toegevoegd aan het opgietwater.


Iedere geur heeft zijn eigen eigenschap en verspreiden een aangename geur. Niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren kunnen je extra helpen te ontspannen.

Lavendel
Ben je een stresskip en heb je snel last van een opgejaagd gevoel? Dan kan de geur van lavendel ervoor zorgen dat jouw zenuwen gekalmeerd worden en je je minder angstig voelt.
saunageuren lavendel opgieting sauna geur ticra outdoor
Jasmijn
De geur van gardenia jasminoides, oftewel jasmijn zorgt voor een diepe ontspanning voor een goede nachtrust. Waan jezelf in een boeddhistisch ritueel. Van oudsher gebruiken boeddhisten deze bloem namelijk bij offergaven in de tempel om onzuiverheden te zuiveren.
saunageuren jasmijn opgieting sauna geur ticra outdoor

Lindebloesem

Lindebloesem saunageur biedt een exotische geurbeleving. De saunageur werkt verzachtend op de huid en geeft een gevoel van lente en vrijheid. De geur is 'vrouwelijk' en intens. Een geurervaring welke een speciale ontmoeting is tussen persoon en natuur in uw eigen privé sauna.

saunageuren Lindebloesem opgieting sauna geur ticra outdoor

Alpenkruiden
Heerlijke kruidenmelange uit de Zwitserse Alpen. Alpenkruiden saunageur is de beleving van de permanente frisheid en geur van specifieke kruiden, welke groeien op de flanken van de Alpen. Een geur die uiterst ontspannend werkt na een flinke inspanning.

saunageuren Alpenkruiden opgieting sauna geur ticra outdoor

Dennen
Verwelkom het dennenhout met deze heerlijke geur. Dennen saunageur heeft een zacht maar tevens krachtige, zuiverende werking. Is reinigend voor de lucht en verhoogt hierdoor de weerstand. Een geurervaring welke u herkent tijdens de boswandeling.

saunageuren dennen opgieting sauna geur ticra outdoor

Houtgeur
De aardse geur van hout past tijdens elke sauna ervaring. Hout saunageur is de ervaring bij het zagen van vers hout in de natuur. Zaagsel en hars vormen de juiste geur, als bedoeld door de natuur. De geurbeleving welke een constante ontspanning creëert.

saunageuren hout opgieting sauna geur ticra outdoor

Finland Fresh
Finland Fresh saunageur, het idee van een frisse maar zwoele winterdag. De saunageur is zeer populair door haar frisse en twinkelende werking op de huid.

saunageuren finland fresh opgieting sauna geur ticra outdoor

Eucalyptus
Eucalyptus mag niet in uw geur assortiment ontbreken. Eucalyptus saunageur is een frisse natuurlijke geur, welke zorg draagt voor een optimale geurervaring in uw privé sauna. Eucalyptus is goed voor de ontspanning van de bronchiën en een weldaad voor een heerlijk verblijf in uw privé sauna.

saunageuren Eucalyptus opgieting sauna geur ticra outdoor
Menthol kristallen
Voel je een verkoudheid of griepje opkomen? Dan helpen menthol kristallen om de verstopping in je luchtwegen op te lossen. Menthol kristallen werken verfrissend en verkoelend, stimuleren de ademhaling en zuiveren daarbij ook nog eens de lucht in de sauna.
saunageuren menthol opgieting sauna geur ticra outdoor

Zelf kruiden in de sauna gebruiken?

Heb je niet direct toegang tot saunageuren? Probeer dan eens alternatieve mogelijkheden.

Thee – Theegeuren hebben vaak een subtiele en aangename geur. Experimenteer zelf met je favoriete thee zoals sterrenmunt, groene thee of kamille.

Boomextracten - Moeder Natuur heeft ook ontzettend veel te bieden. Dennennaalden, verse Berken bladeren, een tak vlierbessenbloesem of een combinatie van takken brengen een verrassend effect in je saunacabine. Bind de takken samen en zet de bos ondersteboven in een emmer om te trekken. Voorkom bij het opgieten dat de takken zelf op de stenen terechtkomen.

Bier - Verschillende bieren geven verschillende geuren vrij. Kies bijvoorbeeld voor een bruin bier voor houtachtige geuren of een gewoon pilsje voor de geur van versgebakken brood.  Ook fruitbieren zijn een goed alternatief. Kriekbier vult de sauna met een diepe intense geur waar fruitbieren frisse tonen verspreiden.

Citrusfruit - Snijd enkele sinaasappels, citroenen of ander citrusfruit met schil en al in schijfjes en laat ze een tijdje trekken in het opgietwater. Gooi enkel het gearomatiseerde water op de stenen voor een frisse en subtiele citrusgeur.

Kruidenthee - Ook de kruidentuin heeft veel te bieden, neem bijvoorbeeld een handjevol verse muntbladeren, kneus ze en laat ze enige tijd trekken in het warme water. Vergeet ze voor het opgieten er niet uit te halen.

Sterke drank - Het toevoegen van sterke drank aan het opgietwater (let op: giet nooit op in pure vorm!) biedt de mogelijkheid tot oneindige variaties. Zo geven kruidenbitters warme wintertonen af en hebben de verschillende jenever varianten ieder hun eigen karakteristieke eigenschappen.

Kortom variatie genoeg. In tegenstelling de kant-en-klare geuren is echter de uitkomst niet te voorspellen. Ga je toch liever voor zekerheid en wil je saunageuren proberen? Kies dan voor ons cadeauverpakking.