Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

De geschiedenis van de hottub

Hoe modern ze er tegenwoordig ook uitzien: hottubs bestaan al sinds mensenheugenis. Bijzonder is dat de baden vroeger juist niet zozeer gebruikt werden om in te wassen, maar dienden ter ontspanning. Ticra neemt je mee op kleine reis door de tijd.


Romeinse badhuizen

De Romeinen stonden bekend om hun badhuizen, en Rome is dan ook de plek waar vroeger veel hottubs te vinden waren. Men kwam hier niet voor de reinigende werking: het badhuis was vooral een ontmoetingsplek om zaken te doen en om te ontspannen. Bijzonder is dat er nog altijd ruïnes van deze tijd te zien zijn.

Ofuro’s in Japan

In Japan worden hottubs ofuro’s genoemd, en ook daar gaan ze al decennia mee. De ofuro’s van vroeger waren kleiner dan ze tegenwoordig zijn, maar stonden ook toen al bij families in de tuin of op de patio. De Japanners ontdekten al snel de reinigende werking van het baden in heet water. Vandaag de dag is de liefde voor ofuro’s nog niet verdwenen: bij veel gezinnen is er één thuis te vinden.

Baden in warmtebronnen

Ook in Amerika gaat de geschiedenis van de hottub ver terug. Grondleggers als George Washington en Alexander Hamilton namen graag een bad ter verlichting van spierpijn: deze vorm van ontspanning hadden ze overgenomen van de oorspronkelijke bewoners van het continent. Deze stammen namen vaak een helend bad in één van de plaatselijke warmtebronnen die de natuur rijk was. Later werden kuuroorden in de Verenigde Staten op zowel de natuurlijke als kunstmatige manier verwarmd.

Heilzaam effect

In de negentiende eeuw had ook Europa het heilzame effect van hottubs ontdekt: men kwam van heinde en verre om zich te laten behandelen voor gewrichtsziektes zoals artrose.  Waar de baden vroeger vaak alleen van sequoia of cederhout gemaakt werden, is de binnenkant tegenwoordig met kunststof bekleed, om lekken tegen te gaan.