Gratis bezorgen vanaf € 100,- in Nederland
FSC gecertificeerd hout

Barrel Sauna: handgemaakte buitensauna

Buitensauna’s zorgen voor optimale ontspanning en vrijheid. U hoeft even helemaal niks en zit in uw eigen bubbel. Met een barrel sauna hoeft u nooit meer een sauna- of wellnessresort te bezoeken. U stapt uw achtertuin in en kunt direct ontspannen in uw eigen privésauna. 

Voordelen van een Barrel Sauna van Ticra Outdoor
  • Geschikt voor elke tuin
  • FSC-gecertificeerd hout
  • Geschikt voor 1 tot 8 personen
  • Ronde vorm voor optimale warmtecirculatie
  • Ook leverbaar met kleedruimte of veranda
  • Dakbedekking in diverse kleuren
  • Sauna banken gemaakt van splintervrij hout

Bekijk direct onze Barrel Sauna's

Met uw eigen barrel sauna in de tuin is ontspanning en rust altijd in de buurt.

Barrel sauna's in diverse houtsoorten

Bij Ticra Outdoor koopt u een ronde barrelsauna altijd inclusief bezorgkosten. We verkopen buitensauna’s van verschillende afmetingen en in verschillende uitvoeringen zoals Nordic Grenen, White Cedar, Red Cedar en Thermowood. Een barrel sauna lijkt qua vorm erg veel op een ton of wijnvat, de barrelsauna wordt daarom ook wel 'Tonsauna' genoemd en dankzij zijn compacte formaat is de Tonsauna gemakkelijk te plaatsen in elke tuin of zelfs op het dakterras. Koop uw gewenste sauna direct in onze webshop of kom langs in onze showroom in Dronten zodat we de sauna naar uw wensen kunnen samenstellen. In onze showroom kunt u alle modellen bekijken en voorzien we u graag van persoonlijk advies. In ons assortiment vindt u vier verschillende houtsoorten barrelsauna’s:

Red Cedar Barrel Sauna

De barrel sauna van Red Cedar hout heeft een houtdikte van 40 millimeter. Red Cedar hout is een houtsoort met een kenmerkende roodachtige tint. Dit materiaal heeft een lange levensduur en blijft jarenlang in uitstekende conditie, zonder dat u het hout hoeft te behandelen.

Bekijk alle Red Cedar sauna's

red cedar houtsoort buitensauna ticra outdoor

White Cedar Barrel Sauna

Net zoals Red Cedar barrelsauna's zijn sauna's die gemaakt zijn van White Cedar ook vrij van hars, splinteren niet en hebben een aangename milde geur dat vaak met sauna's wordt geassocieerd. Deze winterharde houtsoort groeit door het koude klimaat erg langzaam en leeft ongeveer 200 jaar wat ten goede komt aan de sterkte van het hout.

Bekijk alle White Cedar sauna's

White cedar buitensauna's ticra outdoor

Nordic Grenen Barrel Sauna

De Nordic grenen uitvoering van de barrel sauna is leverbaar met een houtdikte van 46 millimeter. Nordic grenenhout uit Finland en Zweden kent een dichte structuur en heeft ten opzichte van Midden-Europees grenen een hogere isolatiewaarde en een langere levensduur. Daarnaast komt er vrijwel geen hars vrij bij Nordic grenen.

Bekijk alle Grenen barrelsauna's

Grenen buitensauna's ticra outdoor

Thermowood Barrel Sauna

De barrelsauna’s van Thermowood zijn eveneens 46 mm dik. Thermowood is een type hout met een prachtige natuurlijke tint die in Scandinavië veel gebruikt wordt voor het vervaardigen van sauna’s. Deze houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid, lange levensduur en elegante uitstraling.

Bekijk alle Thermowood barrelsauna's

Thermowood houtsoort buitensauna ticra outdoor

In de sauna wanneer het u uitkomt

Met uw eigen barrel sauna in de tuin is ontspanning en rust altijd in de buurt. U hoeft nooit meer de deur uit om een sauna te bezoeken, maar stapt direct uw tuin in om tot rust te komen. Wist u dat een sauna de perfecte manier is om spanning en stress te bestrijden en vermoeide spieren te ontspannen? Daarnaast heeft een barrel sauna een positieve invloed op uw weerstand. U bent niet gebonden aan openingstijden van een wellnessresort en maakt gebruik van de sauna wanneer het u uitkomt.

Naast onze Barrel Sauna’s bieden we Finse Kota Sauna’s, Hottubs, en Camping Pods aan om wellness bij u thuis te brengen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze opgeleverde projecten om inspiratie op te doen.

Levering van de buitensauna

De Barrelsauna leveren we af op het opgegeven adres. Het is ook mogelijk dat u de buitensauna afhaalt in onze showroom in Dronten. Transport is gratis, inclusief afladen bij leveringen in Nederland en België. Mocht u uw sauna naar een ander land willen vervoeren, dan is dat ook mogelijk! We maken een passend voorstel inclusief levering en eventuele montage. Levering is in heel Europa mogelijk en wordt verzorgd door onze vaste transporteurs, waardoor we een goede service garanderen.

De Barrel Sauna leveren we op verschillende manieren:

  1. Als doe-het-zelf bouwpakket
  2. Compleet gemonteerd
  3. Montage op locatie door onze professionele montagemedewerkers

Meer over transport en plaatsen van een buitensauna

Levering transport montage barrel sauna buitensauna houten sauna ticra outdoor

Barrel Sauna als bouwpakket

De Barrel Sauna is op vrijwel iedere plaats eenvoudig neer te zetten. Met een houtkachel in de saunabarrel bent u niet afhankelijk van stroomtoevoer. Indien u kiest voor een Barrel Sauna met elektrische kachel, dient er tevens een stroomkabel aangelegd te worden. Belangrijk is dat de ondergrond voor de barrel stabiel en volledig vlak is. Klinkers, stoep- of grindtegels zijn een prima basis voor uw buitensauna. Ook kunt u enkel verharding aanleggen op de plaatsen van de steunpoten, wel adviseren wij het overige gedeelte onder uw saunabarrel op te vullen met bijvoorbeeld grind of houtsnippers zodat er geen beplanting tegen het hout aan groeit.

Alle materialen en onderdelen zitten samen met de montage handleiding in het bouwpakket. De sauna’s zijn relatief eenvoudig te monteren, echter is het wel van belang om enige klus ervaring en technisch inzicht te hebben en het vooral leuk te vinden om je eigen barrel sauna op te bouwen. We raden het aan om de sauna met 2 personen op te monteren. Wanneer u vragen heeft, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor advies en tips.

Lees meer over het zelf bouwen van een buitensauna

Sauna zelf bouwen in de tuin ticra outdoor

Online een Barrel Sauna kopen

Het is bij Ticra Outdoor zeer gemakkelijk om een Barrel Sauna te kopen. Maak gebruik van tal van opties en stel uw ideale sauna samen. Zo selecteert u het soort materiaal, de diameter, het aantal personen en de prijsklasse om de beste barrel sauna uit ons assortiment te kiezen. Vervolgens stelt u de sauna samen door het type kachel, dakbedekking, saunabank, houtsoort en montage te kiezen.

Vindt u niet de perfecte barrel sauna in ons online assortiment? Neem dan contact op of kom langs in de showroom. Er zijn vele mogelijkheden met betrekking tot onze barrel sauna’s. Onze adviseurs stellen aan de hand van uw wensen graag een passende offerte op.

Sauna kopen in de aanbieding

We hebben regelmatig barrelsauna's in de aanbieding. Ook vind je op de aanbiedingen pagina andere wellness producten met gratis extra's of interessante kortingen. 

Bekijk alle aanbiedingen

Recensies Barrel Sauna van Ticra Outdoor

In ruim 12 jaar hebben we heel veel Barrelsauna's verkocht in Nederland, maar ook buiten Nederland zoals in Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland worden onze Barrel sauna's gebruikt.

Lees enkele ervaringen van onze klanten

Kom langs in onze showroom

Heeft u een vraag over onze ronde Barrel sauna's? Neem contact met ons op via +31 (0)321 - 311 564 of per mail info@ticraoutdoor.com.  Ook bent u bent van harte welkom in onze showroom in Dronten! In onze showroom staan diverse Barrelsauna's opgesteld en kunt u een werkend model ervaren in de showtuin.