Gratis bezorgen vanaf € 100,- in NL en BE
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Geplaatst op 25 Nov, 2019

Geniet ook in de winter optimaal van je hottub. Een weldaad voor lichaam en geest. Met deze 4 tips maak je de hottub helemaal winterklaar.

Lees verder

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

Geplaatst op 24 Oct, 2018

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?

Lees verder

Hoe de kota het Finse geluk bepaalt

Geplaatst op 24 Jul, 2018

Volgens de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land van de wereld. Reden genoeg om eens wat beter te kijken naar de levensstijl van de Fin: waarom zijn zij zo gelukkig?

Lees verder

Welke buitensauna past bij jou?

Geplaatst op 22 Jun, 2018

Even helemaal tot rust komen in je eigen buitensauna is de ultieme manier van ontspanning. Weet jij (nog) niet welke sauna je wilt aanschaffen? Bekijk dan met behulp van de infographic welke buitensauna het best bij je past: je hebt bij Ticra de keuze uit meer dan 30 barrel sauna’s, sauna pods en Finse kota’s. Er zit dus altijd een passend model tussen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Lees verder

Welke hottub moet ik kiezen?

Geplaatst op 04 May, 2018

Vind jij het lastig om de juiste hottub te vinden? Met onze keuzehulp weet je precies welke hottub je moet kopen. Hottubs komen in vele soorten en maten. Van kleine varianten op gas tot aan grote houtgestookte tubs in kunststofvorm: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel het grote aanbod prettig is, maakt het jouw keuze voor de ideale hottub niet per se gemakkelijk. Met onze hottub keuzehulp maak jij in no time toch de juiste beslissing!

Lees verder

Overige blogs

De barrel sauna: een ijzersterk ontwerp - Ticra

In Finland, het land met de meeste sauna’s ter wereld, zie je ze geregeld staan: grote, ronde sauna’s in de vorm van een barrel. Reden genoeg om dit type sauna in de vorm van een vat of ton eens wat beter te bekijken. Want wat maakt het ontwerp van deze sauna zo steengoed?


Een Fins ontwerp

In Finland, het land met de oudste saunatraditie ter wereld, verschenen in de twintigste eeuw voor het eerste sauna’s in de vorm van een barrel. Doordat de rook voortaan direct afgevoerd werd door een schoorsteen, betekende dit ontwerp een vooruitgang ten opzichte van de ouderwetse rooksauna. In de rooksauna blijft de rook tijdens het opwarmen hangen en wordt er een luikje opengezet als de sauna op temperatuur is. Daarnaast brengt de vorm van de barrel sauna nog veel meer voordelen met zich mee. Wij lichten de belangrijkste voor u uit.

Ronde vormen: sneller warm

Door de ronde vormen is er in een barrel sauna minder ruimte bij de grond en het plafond. De totale inhoud is hierdoor al snel 20% kleiner ten opzichte van een sauna met rechte hoeken. Hierdoor hoeft de kachel korter aan om de sauna vooraf op te warmen en bespaart al snel vele euro’s aan stookkosten ten opzichte van een rechthoekige sauna.

Optimale luchtcirculatie

In de meeste sauna’s bevindt de kachel zich laag bij de grond en verplaatst de warmte zich snel omhoog. In een sauna met rechte hoeken blijft de hitte hierdoor vaak onder het plafond hangen. Door de ronde vorm van de barrel sauna, gaat de lucht juist circuleren. De lucht blijft zich gelijkmatig door de ruimte verspreiden en komt deels weer naar beneden.   

Efficiënt gebruik maken van beschikbare ruimte

In de barrelsauna maakt u optimaal gebruik van het vloeroppervlak. Wilt u met meerdere mensen tegelijkertijd genieten van de warmte? Doordat er in de sauna geen hoekbanken staan, heeft u geen last van andermans benen.

Waar komt de naam barrel sauna vandaan?

Hoewel we dit woord in het Nederlands niet zo vaak gebruiken - wij hebben het meestal over een vat - hoor je het in de olie-industrie nog wel vaak voorbij komen. Hier wordt de term gebruikt als volumemaat en staat een barrel gelijk aan 158,99 liter.

Ook een barrel sauna?

Bij Ticra Outdoor heeft u de keuze tussen barrel sauna’s in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Bekijk online ons assortiment met barrel sauna’s van Red Cedar hout, Artic Grenen of Thermowood. Wilt u meer informatie over welk type buitensauna het beste bij u past? Onze experts voorzien u graag van advies. Neem contact op via 0321 311 564 of stuur een bericht naar info@ticraoutdoor.com.